Primeur: Maastricht levert eerste gasloze woonwijk op
Afgelopen jaren is flink gebouwd aan de nieuwe duurzame en gasloze woonwijk ZouwdalVeste. Deze wijk bestaat uit 84 woningen, waarvan 14 woningen nul op de meter zijn en 43 ‘All Electric’. Een groot deel van de woningen werden gasloos opgeleverd, waarbij kopers optioneel de woning energieneutraal hebben kunnen laten opleveren: #missionzeromaastricht

Landelijk en bourgondisch
Bij ZouwdalVeste staat duurzame ontwikkeling centraal, zo is de openbare verlichting allemaal met LED uitgerust. ZouwdalVeste in Malberg combineert landelijk wonen en bourgondisch genieten. Er zijn tal van voorzieningen aanwezig. Op loop- en fietsafstand kunnen de nieuwe bewoners gebruik maken van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen. Binnen 12 minuten op de fiets zijn de bewoners in het kloppend hart van bruisend Maastricht en wandelend kunnen ze direct genieten van de fraaie natuur van het prachtige Zouwdal dat Malberg omarmd. Het project bestaat uit twee-onder-één-kap-woningen, rijwoningen, hoekwoningen, bungalows en vrijstaande woningen.

Verschillende fases
De oplevering is gebeurd in 2 fases, welke ook weer zijn opgedeeld in 2 fases. In totaal zijn er dus 4 fases te vinden:

  • Fase 1 – 22 woningen, waarvan 6 nul-op-de-meter (NOM)
  • Fase 2 – 19 woningen, waarvan 8 nul-op-de-meter (NOM)
  • Fase 3 – 23 woningen, All-electric
  • Fase 4 – 20 woningen, All-electric

Geen gas
De NOM woningen zijn voorzien van minimaal 27 zonnepanelen welke 10 jaar lang gemiddeld 6800 kWh per jaar moeten genereren. Genoeg om de volledige technische installatie (verwarming, warm tapwater, wtw systeem, ventilatoren, verlichting, kookvoorzieningen, huishoudelijk gebruik,…) te voorzien van stroom. Dankzij het energielabel A is een garantie van zeer efficiënt gebruik van energie gegarandeerd. De All-electric woningen gebruiken, zoals de naam het zegt, uitsluitend stroom en geen gas. Deze woningen zijn uiteindelijk goedkoper uit qua vaste lasten, daar gas duurder is dan elektriciteit. Ook deze woningen zijn voorzien van het energielabel A.

Gemiste kans
De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en bewoond. Ze waren te verkrijgen vanaf €199.500,- op basis van vrij op naam. De woningen zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats en werden gerealiseerd door BAM Wonen.
2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*